top of page

Blod under nageln

Jag vågar chansa att nästan alla av oss någon gång exempelvis klämt en fingernagel när dörren slagit igen lite för snabbt eller en motståndare stämplat tån lite för hårt... Kanske blev det till och med så illa att nageln lossnade av sig själv efter några veckor eller månader?


Om man gör toppen av fingret eller tån så pass illa att det börjar blöda under nageln så finns det ett ganska enkelt sätt att behandla det om smärtan blir för svår. Du gör hål i nageln och tömmer det på blod.


Du tar ett gem där du vecklar ut den ena änden som förhoppningsvis är lite trubbig och inte för vass. Du värmer sedan änden i en ljuslåga från exempelvis en tändsticka eller gaständare, änden ska vara riktigt varm och rödglödgad. Du trycker sedan änden lätt mot nageln tills det blir ett hål och blod börjar komma ut. Tryck inte för hårt så att du skadar huden under nageln.

Detta ska gärna göras några timmar efter det börjat blöda under nageln så det inte hinner stelna.


Är du det minsta osäker på hur du ska göra rekommenderar jag dig att ta kontakt med vårdcentralen; samma sak gäller om fingret är böjt onaturligt eller om du har tappat känsel i det.


Mer info finns på 1177.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page