top of page

Life Kinetik

Det finns många träningsformer jag skulle vilja lära mig, dels för egen del och dels för att hjälpa min patienter. En av dessa är Life Kinetik. Något som jag definitivt kommer öka min kunskap kring när tiden finns.


Syftet med denna träningsform är att vi ska använda en större del av hjärnans kapacitet med hjälp av övningar som kombinerar kognitiv träning. koordinationsövningar och träning av det visuella systemet.


Övningarnas svårighetsgrad ökas progressivt jämt med att du klarar en nivå så att du hela tiden utmanas och med det även utvecklas.


Jag tänker inte skriva så mycket mer om själva konceptet då det finns mycket bättre beskrivet på deras hemsida. Men det jag kan säga är att det är fantastiskt kul (och irriterande när man inte klarar vissa "simpla saker") och jag skulle kunna rekommendera det till alla, oavsett ålder eller idrottande nivå. Det finns något för alla!

Jag själv använder delar av deras tänk ibland på träningar med Kopparbergs/ Göteborg FC om någon är på sidan och rehabiliterar. Det är ofta uppskattat men lika ofta förvirrande... Men det ger alltid något!


En enkel övning som jag fått med mig från deras koncept är att ha en tennisboll eller liknande i varsin hand rakt framför kroppen. Kasta sedan båda bollarna rakt upp samtidigt men fånga dem genom att korsa armarna. När du väl fångat båda bollarna så kastar du dem rakt upp igen fast från positionen med korsade armar. När bollarna är i luften så tar du tillbaka armarna så dem är rakt framför dig igen och fångar dem i den positionen. När du gjort och klarat detta så kan du gå vidare en nivå men mer om det en annan gång.Foto från Life Kinetiks hemsida.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page