top of page

Ont om tid?


Om man har barn, heltidsjobb och ett rent ut sagt fullspäckat schema så kan det kännas svårt att hitta den där tiden för träning. Men försök ändå! Du vinner på det i längden.

För om du underhåller din kropp och tar hand om den så kommer du att orka arbeta hårdare, leka mer med dina barn och umgås med dina nära. Det behöver inte alltid vara mycket men försöka att göra något.

Den bästa tiden för mig att träna är på morgonen runt kl 5. Det kanske inte passar alla men för mig är det perfekt. De flesta gånger går jag ut och tränar och ibland känns det verkligen som att hela staden står stilla. Då får jag ett lugn och en slags känsla av överlägsenhet. För jag gör något som jag tycker är positivt när resten sover. Dessutom får jag en fantastisk start och är pigg redan vid frukost och kan därför börja studera eller jobba redan vid 6.30 med ett underbart fokus. Sedan har jag eftermiddagen/ kvällen fri för annat om jag vill det.

Nu kanske vissa tänker, kl 5?!?! Men din sömn då???

Jag lägger mig runt 22, ibland före och ibland efter. Jag vet att en stor del experter säger att 8 timmars sömn är det optimala och så var även fallet för mig. Men nu har jag vant mig vid 6- 7 timmar varje natt och det går utmärkt. Skulle det vara så att jag känner mig lite trött någon dag, vilket händer, så tar jag bara en powernap på ca 20 min vid lunch och dagen är räddad.

Nu säger jag inte att du måste träna kl 5 på morgonen men det är ett förslag. Du kan börja med att gå upp 45 min tidigare tre gånger i veckan så kan du få väldigt mycket upprättat. Det kan till och med bara vara ett pass på 10 minuter. Sätt en timer på 10 min och kom på 4 övningar (ex benböj, situps, armhävningar och rygglyft). Gör 10 st repetitioner av en övning och gå sedan direkt över till nästa. Gör detta tills klockan ringer.

Om det inte passar dig så kan du annars kanske hitta några minuter på lunchen eller när barnen kanske har sin fotbollsträning. Men om det är så att du verkligen inte finner tid då heller så listar jag här nedan några förslag på vardagsträning.

Det viktiga är att du gör något, att du tar hand om dig själv. För om du inte gör det så blir det i längden svårt att ta hand om andra.

Ta hand om dig!

  • Gå, cykla eller spring till jobbet.

  • Träna med dina barn.

  • Gör 10 st benböj eller armhävningar var tredje timme på jobbet vid kontorsbordet.

  • Ta trappan istället för hissen.

  • Träna armar och axlar med matkassorna till och från bilen, lyft dem upp och ned, framåt och bakåt och sida till sida.

  • Gör tåhävningar eller stå på ett ben och träna balans när du borstar tänderna.

  • Gör något när du lagar mat, kanske benböj när du väntar på att vattnet ska börja koka.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page