top of page

3 Enkla Fotövningar


Dem flesta som idrottar har någon gång i sina karriärer stukat sin fot. Något som kan hålla dem ifrån att utöva sin idrott för fullt från några dagar till en hel säsong.

En fotledsskada orsakar givetvis smärta och problem vid foten men den kan även vara källan bakom knä, - höft och – ryggproblem. För när din skada är kommen så kommer kroppen att kompensera och hitta nya positioner för att undvika ställningar där foten smärtar. Jätteskönt för foten men troligtvis inte för knä, höft och rygg som nu får inta nya positioner de inte är vana med och därför ställs för påfrestningar de inte är byggda för.

Av denna anledning är det väldigt viktigt att ta hand om våra fötter och minska risken för skador. Fötterna är trots allt de som bär oss om dagarna så de förtjänar all kärlek de kan få!

Tre enkla övningar du kan utföra i ett förebyggande syfte gentemot fotledsskador är nedanstående.

Stå på ett ben. En klassiker du kan göra lite här och där. Exempelvis så passar den utmärkt när du borstar tänderna. om du vill öka svårighetsgraden så är det bara att blunda.

Draken. Stå på ett ben och för upp det andra i 90 grader, luta dig sedan framåt samtidigt som du för det ben du har i luften bakåt.

Tre håll. Stå åter igen på ett ben, för foten i luften till sidan och tillbaka två gånger, sedan rakt fram och till motsatt sida bakom stödjebenet lika många gånger. Du kan sätta upp muggar en halv meter bort från din kropp åt vardera håll som du ska nå med foten.


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page