top of page

Träningsmatch


I lördags hade vi årets första hemmamatch på Valhalla. Dagens motstånd stod Lidköpings FK för. Det var årets tredje match för tjejerna men för egen del var det årsdebut då jag inte hade möjligheten att följa med på deras träningsläger i Norge förra helgen.

Vid match brukar jag försöka att vara på plats iallafall 15 minuter innan spelarna har sin samling, det ger mig tid att få upp bänken som jag ställer inne i gymmet, gå igenom medicinväskan och ta några andetag för mig själv innan allt börjar. Vanligtvis finns det alltid någon som vill ha någon form av behandling inför match. Vissa har det i sin matchrutin, andra vill få igång vissa muskler lite extra innan uppvärmningen och en tredje kanske vill ha hjälp med tejpning.

När tjejerna har sin matchgenomgång har jag min egna rutin och går undan. Detta för att ev lägga till något i medicinväskan som jag glömde innan, prata lite extra med läkare/ fysio om det behövs och för att åter få lite tid för mig själv, om den möjligheten nu finns... Detta är en rutin (eller ett tix...) som startade förra säsongen när vi vann en match efter att jag missade en matchgenomgång då jag behövde göra något annat. Gör man något annorlunda som leder till vinst så fortsätter man med det, det är sen gammalt!

I vilket fall så blev arbetet ganska lugnt denna träningsmatch, både innan, under och efter. Vilket är väldigt positivt!

Matchen? Den slutade med 4- 0 till vår favör.

Foto: montini.se

Foto: montini.se


0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Spelar man fotboll i Sverige så är man van med att försäsongen är mellan 3- 4 månader lång, vilket är klart längre än hos de flesta proffsligor i Europa. I år blev vår långa försäsong ännu längre här

bottom of page